SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stenungsunds Judoklubb
Bra att veta
Bra att veta innan man börjar träna judo
Att börja träna Judo
 
När man vill börja träna Judo så dyker oftast några funderingar upp.
På denna sida har vi försökt samla de vanligast förekommande frågorna. 
Om du efter att ha läst detta fortfarande undrar över något så kontakta gärna oss
Judoklubben håller till och bedriver sin träning på Sundahallen i Stenungsund.
 
Varför ska jag eller mina barn börja träna Judo ?
 
Att börja träna Judo är bra för kroppen i alla åldrar, vi lägger även stor vikt vid att att lära våra medlemmar disciplin och att visa respekt för kamrater och omgivning, de flesta som börjar träna Judo upplever även att självförtroendet förbättras i takt med fysiken. Dessutom kan pojkar och flickor träna tillsammans och vi har idag en övervägande del tjejer i åldern 6 - 12 år vilket vi i klubben tycker är extra kul. 
 
Hur gammal bör/kan man vara för att träna ?
 
Vid 6 år kan man börja träna och då börjar man i en grupp med lekjudo och går sen upp i grupperna allt eftersom fysiken och kunskaperna utvecklas. Vi betonar i denna grupp just lek och gymnastik med balans, kordinationslekar och smidighet med kullerbyttor och grunderna för fallteknik. För gammal för att träna Judo kan man aldrig bli, men du kanske lever mycket längre !
 
När kan jag eller mina barn prova på Judo ?
 
Om ni vill prova att träna hos oss är ni välkomna till en passande grupp (kolla här), företrädesvis tar vi emot nya medlemmar i början på terminerna, men ni är naturligtvis välkomna även en bit in på terminen. 
 
Måste jag stå i kö och vänta på en plats i en grupp ?
 
Det beror helt på hur många som anmält sitt intresse för att börja träna. Oftast inga problem
 
Vad behöver jag för att kunna prova på Judo ?
 
Tag med oömma kläder med långa ärmar och ben, det fungerar bra att träna i detta tills dess att ni bestämt er för att fortsätta.
 
Jag tränade Judo förut, vad gör jag nu ?
 
Är du en "falsk nybörjare" dvs det var kanske 20 år sedan du graderade till grönt bälte eller högre, tveka inte att komma till vår grupp för falska nybörjare där vi börjar lika som i nybörjargrupperna, lugnt och mjukt men vi går lite fortare fram och fokuserar på repetition för det finns ju där långt inne och när bara falltekniken kommer på plats så kommer både kast, fasthållningar och lås som ett rinnande vatten.
 
Hur hittar jag till er ?
 
Här finns vi ! - I Judo/brottarlokalen i Sundahallen i Stenungsund
 
Nu är jag redo, var anmäler jag mig och var betalar jag ?
 
Du kan anmäla dig på plats vid nästa träningstillfälle eller först fylla i vår medlemsansökan, vi skickar idag ut medlems avgift mm via e-post.
 
Alla är välkomna till oss, har ni fler frågor så tveka inte att kontakta oss. 
 
 
För att träna i vår klubb gäller dessa regler:

 • På judomattan skall du vara ren, ha ren dräkt, kortklippta naglar på fingrar och tår, inte bära några smycken (de kan gå sönder eller skada dig och dina judokompisar) och om man har långt hår skall detta vara uppsatt. Tänk på att om du har örhängen som du inte kan ta bort så tejpa över dessa med idrottstejp.
 • I Dojon hälsar man (bugar) innan man går på och av mattan.
 • Hajimé (jimme) betyder börja, Matte (Maté) betyder stopp - tyst - stå upp och invänta senseis (tränarens) instruktioner.
 • Följer föräldrar eller kompisar med för att titta på träningen skall dessa inte störa de som tränar. 
 • Sparkar och slag är absolut förbjudna inom judo !
 • De judotekniker vi lär oss använder vi enbart i Dojon. Inte hemma, i skolan eller ute på stan. 
 • Behöver man av någon anledning gå av mattan för ev. toalettbesök eller av någon annan anledning, skall man ALLTID tala om det för sin tränare. 
 • Skor är förbjudna på vår matta!
 •  
  Sponsorer
  Länkar
  Länkar