SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen!
Välkommen till Stenungsunds Judoklubb
Foto: Maria Bäfver
 
En plats som vi hoppas skall vara till nytta både för klubbens medlemmar samt för våra besökande. 

Här återfinns matnyttig information både gällande klubbens tränings-och tävlingsverksamhet samt mer generell information om sporten judo som sådan.

Mycket nöje!

Alf Tornberg, ordförande Stenungsunds Judoklubb


Sommarläger 2021
2021-07-17 21:30

Judoklubbens Sommarläger 2021

 

Sista två årens judoträning har ju inte varit sig likt andra år, vilket säkerligen inte undgått någon. Dock har man lättat lite på restriktionerna kring Covid-19 och judoträning igen. Vilket gör det möjligt att vi ännu en gång kan arrangera och erbjuda ”Sommarläger” på klubben.

 

Stenungsunds Judoklubb arrangerar traditionsenligt det populära sommarlägret under dagtid, vecka 33. (Dagläger - alltså ingen övernattning)

I år är det vecka 33,  Måndag 16/8 – Onsdag 18/8.

Uppdaterad info med anledning av coronavirus!
2021-07-01 17:24

Uppdatering den 31 maj 2021 

(som också går att läsa på judoförbundets hemsida - www.judo.se)

 

Nya regler från 1 juni!

Nu kommer sommaren och fler och fler är vaccinerade.

Vi hoppas att vi nu ska kunna komma tillbaka till ”normal verksamhet” till hösten, och redan i sommar kommer vi att kunna lätta på restriktionerna. Det är viktigt att vi följer reglerna och trappar upp långsamt så att vi inte får bakslag utan kan fortsätt framåt.

Som det ser ut nu finns det möjlighet att inte bara återuppta träningen utan också att ordna läger och även tävlingar redan i sommar. De nya reglerna som träder i kraft den 1 juni 2021 medger stora lättnader, men innebär inte att allt ännu är ”som vanligt”. Förhoppningsvis kommer nya lättnader efter hand om vi sköter oss.

Det är viktigt att noggrant följa Folkhälsomyndighetens råd och lokala/regionala råd som kan komma att ändras med kort varsel.

Folkhälsomyndigheten har uppdaterat de föreskrifter och allmänna råd som riktar sig till idrottsföreningar. Oavsett ålder är det från den 1 juni tillåtet att spela match och tävla i mindre omfattning samt att genomföra mindre läger och cuper.

Detta gäller från den 1 juni:

Rekommendationen från Folkhälsomyndigheten och RF är att

  • när det är möjligt hålla träningar och andra aktiviteter utomhus.

För judon innebär detta att utomhusaktiviteter fortfarande uppmuntras, men att även judoträning inomhus kan genomföras för barn och unga. Personer födda 2001 och tidigare bör fortsatt hålla avstånd till varandra, varför ordinarie judoträning ska undvikas. Vid judoträning för barn och unga är det extra viktigt att se till att hålla de regler som fortfarande gäller genom att till exempel minska risken för trängsel vid in- och utpassering.

  • minimera antalet personer som närvarar samtidigt eller på annat sätt undvika trängsel.

För judon innebär detta att det är viktigt att även i fortsättningen begränsa antalet tränande.

  • endast genomföra matcher och tävlingar i mindre omfattning.

För judon innebär detta att endast mindre, lokala, tävlingar kan genomföras för barn och unga födda 2002 och senare, i väntan på ytterligare lättnader. Tänk på att smittläget är väldigt olika i olika delar av landet vilket gör att det kan vara olämpligt att blanda olika ”regioner”.

  • endast genomföra mindre läger och cuper.

För judon innebär detta att endast mindre lokala läger kan genomföras för barn och unga födda 2002 och senare, i väntan på ytterligare lättnader. Tänk på att pandemilagens begränsningar angående hur många som personer som får vistas i lokalen beroende på lokalens storlek fortsatt gäller. Precis som vid tävlingar är det viktigt att tänka på att smittläget är väldigt olika i olika delar av landet, vilket gör att det kan vara olämpligt att blanda olika ”regioner”. Däremot kan läger inom samma region anordnas.

Angående tävlingar

Den 1 juni kommer även ändringar kring pandemilagen börja gälla som har att göra med matcher och tävlingar som utgör offentliga tillställningar.

  • Vid tävling/match inomhus tillåts 50 åskådare om de anvisas sittplats, eller 8 åskådare utan anvisad sittplats.

För judon innebär detta att våra större nationella och internationella tävlingar kan komma ifråga igen. Eftersom ingen sådan tävling är planerad under juni och juli ser det lovande ut inför hösten. Se uppdaterade Riktlinjer för tävling för mer information.

Länkar
Riksidrottsförbundets sida om coronaviruset och idrottsrörelsen.
Folkhälsomyndighetens webbplats.

Träningsavslut i Ungdom och Avanceradgrupp
2021-06-02 21:14

Avslutningsträning ikväll, onsdag den 2 juni. Med Ungdomsgrupp & Avanceradgrupp. 
Vi ansvariga tränare tackar för en trevlig och väl fungerande termin, trots Covid-19.
Antingen ses vi igen på vår utefys, eller så ses vi på sommarlägret, eller då höstterminen drar igång igen.

Mer info kommer.
Judohälsningar 
/Mats, Jonny och Mattias

Uppdaterad träningsinformation!
2021-05-31 22:15

Hej allesammans!

Som ni säkert alla redan känner till, börjar terminen närma sig sitt slut.

Söndagsgrupperna (Knatte & Nybörjare) hade sitt avslut redan i söndags, 30 maj.

 

"Ungdomsgrupp" och "Avanceradgrupp" har terminens sista träning på onsdag 2 juni.

Vill passa på att uppmuntra så många som möjligt i dessa grupper, att de kommer på denna sista träningen som erbjuds. Kul om vi blir skapligt med folk på mattan, samt gott att ha med sig i kroppen under sommaruppehållet. Vi kommer att köra judo som vanligt denna sista träning i båda grupperna.

Kör varje träningspass var för sig, alltså inte samträning med grupperna.

 

Gruppen för utefys - "Judofitness" - är öppen träning för samtliga medlemmar i klubben oavsett ålder. Vi planerar att fortsätta en bit in i juni. Närmare bestämt till och med tisdagen 22 juni.

Varmt välkomna ALLESAMMANS tisdagskvällar kl. 19:00-20:00. Samling vid starten på elljusspåret - baksidan Stenungsund Arena. Fysträning som passar alla!  Kläder efter väder!

 

Mer info angående "Sommarläger" och Terminsstart HT-21, kommer att dyka upp senare på klubbens alla sociala medier. 

 

Som ni säkert redan känner till, kommer det nya regler med lättnader vad det gäller Covid-19. Dessa kommer att gälla from 1 juni 2021. Förhoppningsvis blir det ännu bättre fram till hösten, då träningen drar igång igen.

 

Judohälsningar!

//Mats

Träningsavslut i Knatte & Nybörjargrupp.
2021-05-30 21:50
Gruppbild terminsavslut VT-21 Knatte & Nyb.grupp

Idag sönd. 30 maj hölls sista träningspasset för vårterminen i "Knattegrupp" och "Nybörjargrupp".

Träningen har ju trots den eländiga pandemin, ändå rullat på ganska bra.

Tränanarna för söndagsgrupperna tackar för terminen och önskar välkomna åter!

/Aris, Erik, Wille och Alf.

Ny träningsinformation VT-21
2021-04-22 21:38

Hej på Er alla medlemmar!

 

Denna info riktar sig till samtliga, oavsett man ingår i de grupper som är aktiva inomhus i dojon eller tillhör den skaran, som pga Covid-19 tyvärr inte haft chansen att träna som vanligt under våren.

 

-Söndagsgrupperna: Knattegrupp och Nybörjargrupp kör på som tidigare med sina träningar fram till den 30 maj, som sista träningsdag för terminen.

 

-Måndag och Onsdagsgrupperna: Ungdomsgrupp och Avanceradgrupp kör på som tidigare med sina träningar fram till onsdag 2 juni, som sista träningsdag för terminen.

 

-Vi kommer även köra igång utefys (Judofitness) igen. Öppet för samtliga medlemmar som vill träna och hålla sig iform - ute i friska luften.

Som sagt öppet för alla åldrar, även för Er som är födda tidigare än 2002. Då vi tränar utomhus och håller avstånd utan närkontakt.

Utefysen kommer att dra igång med start tisdag, 4:e Maj kl. 19:00-20:00. Kläder efter väder.

Vi träffas vid basketkorgen bredvid gräsytan bakom Stenungsund Arena. 

Ja, ni läste rätt - tisdag! Vi kör tisdagar tillsvidare så länge vi är utomhus, men OM och NÄR vi kan/får köra inomhus till hösten är det torsdagar som gäller igen som vanligt.

Slutdatum ej fastställt ännu, men vi kör till början av juni. Ansvariga: Karin B och Mats B.

 

"Sommarläger" - absolut inget bestämmt ännu. Men det kommer ev. att arrangeras det årliga Sommarlägret på klubben i början av v33. Det ser ut som barnen börjar i skolan HT-21, på torsdagen den 19 augusti v33, i Stenungsund, Tjörn och på Orust. Återkommer med info senare.

 

Judohälsningar

//Mats Bäfver

Träningsuppdatering - April, VT-2021
2021-04-12 16:35

Hej allesammans!

Som säkerligen ingen missat, så har mängden smittade i Covid-19 ökat lavinartat under våren 2021 i Västra Götaland, vilket innefattar vårt närområde Stenungsund, Tjörn och Orust (även till viss del Kungälv och Uddevalla).  Spridningen är nu större bland de yngre än tidigare. Detta gör att det känns oansvarigt att köra på med judoträningen precis som vanligt. Därför fortsätter vi med vår fysträning inkluderat viss judoteknik, med så lite närkontakt som möjligt i Ungdomsgruppen och Avanceradgruppen på måndagar och onsdagar.

I Knatte och Nybörjargrupp på söndagar kör man på mer i enlighet vad man ifrån Sv. judoförbundet rekomenderar.  Träning som vanligt, men utan newaza (mattarbete) till en början.

Samtidigt är det fortfarande lika viktigt som tidigare med redan gällande restriktioner:

-Max 17 personer per grupp i dojon. (vänta utanför tills gruppen innan gått ut).

-Byt om hemma (omklädningsrum stängda tillsvidare).

-Tvätta och sprita händer.

-Stanna hemma vid minsta symptom (även om någon i fam. är sjuk), mm.

 

Samma regler som innan vad det gäller ålder för tränande. Vilket är födda 2002 eller yngre.

 

"Håll i & Håll ut!"

 

//Huvudtränare Mats B

Träningsuppehåll i påsk!
2021-03-29 20:52

Ingen träning under påsken på klubben. Den fysiska aktiviteten får man sköta på hemmaplan i kombination med godis och äggätande, varvat med armhävningar, situps och upphopp!

Alltså ingen träning för Knatte och Nybörjare söndag 4:e april.

Ingen träning för Ungdomsgrupp och Avanceradgrupp måndag den 5:e april och onsdag den 7:e april.

Glad Påsk!

//Tränarna

Alla måste hjälpa till .....
2021-03-03 12:52

Hej allesammans!

Här kommer kortfattad info om covid-läget.

Vi var på väg åt rätt håll och man lättade på restriktioner.  Så sent som under sista veckan hade vi precis börjat köra lite "vanlig" judo i bla. Ungdomsgruppen. 

Men under rådande utveckling av Covid-19 i framför allt i Västra Götalands län, bör vi nog backa ett steg igen. Nöja oss med våra fyspass och försöka hålla avstånd. För att verkligen respektera och göra så gott vi kan i den jobbiga tid vi lever i. 

Det är ALLAS ansvar att verkligen följa givna restriktioner.

Stanna hemma när du är sjuk. Tvätta händerna ofta. Hosta och nys i armvecket. Håll avstånd.

Håll i & Håll ut

/Mats

 

 

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Sponsorer
Länkar
Länkar