SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stenungsunds Judoklubb
Avslutning för nybörjargruppen för vuxna
2023-06-01 14:35
Ladda album (+6 bilder) >>
Tisdagen den 30 maj hade de vuxna nybörjarna avslutning med en träning, för första gången med gult bälte.
  Rikard Almlöf, som utvecklat träningskonceptet för vuxna nybörjare, besökte klubben och höll i den sista träningen. Innan träningen träffade Rikard tränarna för att lyssna till erfarenheter och synpunkter från träningen. Deltagarna i kursen hade också lämnat sina synpunkter.
  Så här skrev Rikard i ett mejl efter avslutningen: "Hälsa ännu en gång till ALLA tränarna, vilket fantastiskt jobb ni alla har gjort! Eleverna var väldigt duktiga och ambitiösa och har kommit långt! Ni har även lyckats skapa en mycket trevlig stämning och atmosfär! Kanske det allra viktigaste. Riktigt kul att få uppleva!"
Alf Tornberg
Foto: Kevin, Alf och Aris
Resultat Skol-RM
2023-05-26 16:21

Idag har klubben haft 5st tävlande i Skol-RM i Lindesberg. På förmiddagen tävlade mellanstadiet och våran Karl Lennartsson. Han lyckades vinna alla sina matcher utom en och slutade på en tredjeplats.

På eftermiddagen tävlade högstadiet och då var det Moa, Anna, Love och Henrys tur. Silver till Moa, Brons till Henry. Love och Anna hamnade utanför prispallen denna gången. Extra kul med Jane Bridge som prisutdelare. (världens första kvinnliga världsmästare) 

 

Nu väntar vi på att träningslägret skall börja och att våra 38 klubbkamrater skall ankomma med bussen. 

 

Mvh, 

Jonny Westerberg 

Inställt Judo-fitnesspass igen!
2023-05-24 20:30

Tyvärr ställer vi in Judo-fitnessträningen även denna vecka - torsdagen den 25 maj.

Vi satsar på nästa vecka istället, då det även blir sista passet för terminen. 

Alltså avslutningspass med Judo-fitnessgruppen torsdagen den 1 juni.

 

/Karin & Mats

Första nybörjargruppen för vuxna graderad
2023-05-24 14:49
Efter 24 timmars intensiv träning, fördelade på 16 träningstillfällen, graderades deltagarna i klubbens första nybörjargrupp för vuxna till gult bälte tisdagen den 23 maj. Träningen genomfördes efter ett koncept som utvecklats av Rikard Almlöf, Spif judo. 
  De graderade är, på nedre raden från vänster: Christoffer Widegren, Nina Liljeqvist, Mirjam Hamsten och Kristoffer Ömar samt på övre raden från vänster: Fredrik Olausson, Thomas Hamsten, Fredrik Berlin, Björn Ekegren och Marcus Huzell.
  Tränare för kursen, som lotsat fram deltagarna till gult bälte, har varit Erik Samuelsson (näst längst till vänster), Pontus Olsson (liggande) och Nekarios Ntoulakis (längst till höger) samt hjälptränare Lars Vahlenberg (näst längst till höger). Graderingsansvarig var Alf Tornberg (längst till vänster).
  Gruppen kommer att ha en avslutande träning nästa tisdag. Då kommer också träningskonceptets utvecklare Rikard Almlöf att delta som tränare. Men han kommer också för att höra deltagarnas uppfattning om kursen. Rikard kommer även att ha ett möte med tränarna för att få deras synpunkter och  återkoppling. 
  Erfarenheterna från kursen har varit positiva och klubben har beslutat att en ny nybörjargrupp för vuxna och ungdomar kommer att startas vårterminen 2024. 
Alf Tornberg
Foto: Angela Josefsson
Guld till Josefine!
2023-05-20 20:07

Idag har våran Josefine Boije af Gennäs tävlat vid Swedish A-Judo Open i Lindesberg. Hon vann alla sina fyra matcher och bärgade en välförtjänt guldmedal. Grattis Josefine!

Det har även varit träningsläger som började i torsdags och slutar på söndag.

Coach för dagen Marcus Jacobsen

 

/Jonny

 

Inställd träning Judo-fitnessgruppen
2023-05-17 17:03

Ingen träning torsdag 18/5 med JF-gruppen.

Träningen denna kväll bedrivs på egen hand på hemmaplan.

/Karin & Mats

Resultat Hajime cup
2023-05-15 11:14

I helgen gick tävlingen Hajime cup i Varberg. Klubben hade 5st tävlande. Medaljer till samtliga. 

Guld till Elliot och brons till Isodor i U9.

Guld till Karl i U13.

Silver till Benjamin och Anna i U15.

 

Aris var med som domare.

 

coacher för dagen, Jonny och Moa

Sista chansen för anmälan till Judofestivalen nu på onsdag den 10/5
2023-05-09 20:56

40st från klubben är i dagsläget anmälda och vi har några platser kvar. Vill du anmäla dig maila till info@stenungsundsjudoklubb.com

Först till kvarn gäller.

 

/Jonny

Resultat Trollträffen
2023-05-08 09:41

I helgen gick tävlingen Trollträffen. Det är en stor tävling med judoka från hela Sverige samt England, Norge och Spanien. Totalt ca 420 anmälda.

På lördagen hade vi tre stycken tävlande i Karl och Anna i U15 och Wille i U21. Anna och Wille hade tufft motstånd och förlorade tyvärr båda sina matcher. Karl började med en förlust mot ärkerivalen tillika bästa judokompisen Tage Rikemansson från Trollhättan. Han vann dock sina andra matcher och fick möta Tage igen i finalen som han vann och fick en välförtjänt guldmedalj.

På söndagen hade vi återigen tre stycken tävlande i Karl och Vilda i U13 samt Henry i U18. Vilda förlorade tyvärr sina matcher. Henry vann första men förlorade tyvärr de två nästkommande och slutade oplacerad. Kalle gjorde nästan en repetition på lördagen och förlorade första matchen, denna gång mot Sam Cohen från Knivsta. Kalle vann resten av sina matcher och mötte Sam i finalen som han vann och fick ytterligare en välförtjänt guldmedalj. Kalles finaler finns att se på våran Facebooksida. https://www.facebook.com/StenungsundsJudoklubb/

 

Med på plats var även Jeannette, Anton, Oskar, Elma och Moa som funktionärer. Detta för att stärka samarbete inför SM 2024 som skall hållas i Trollhättan tillsammans med klubbarna i Bohuslän dals distrikt.

 

Coach på plats var undertecknad med hjälp av Wille och Henry.

 

/Jonny

Stort tack till Ida Lindgren
2023-05-04 08:10

Vi hade igår kväll den stora förmånen att ha Ida Lindgren på besök som gästtränare i Ungdomsgruppen och Avanceradgruppen. Ida bär 5:e Dan och tillhör klubben IKVM. Hon är en mycket erfaren och framgångsrik tävlingsjudoka och instruktör. Har många SM, EM och VM medaljer bla Guldmedalj ifrån veteran VM.

Stort jättetack till Ida för inspirerande träning i våra två grupper för kvällen. Fokus vid träningen låg på vändningar i mattarbete. 

 

För fler bilder se våran Facebook. 


/Jonny och Mattias

Nyheter från våra grupper
 
Sponsorer
Länkar
Länkar