SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen!
Välkommen till Stenungsunds Judoklubb
Foto: Maria Bäfver
 
En plats som vi hoppas skall vara till nytta både för klubbens medlemmar samt för våra besökande. 

Här återfinns matnyttig information både gällande klubbens tränings-och tävlingsverksamhet samt mer generell information om sporten judo som sådan.

Mycket nöje!

Alf Tornberg, ordförande Stenungsunds Judoklubb


Ny träningsinformation VT-21
2021-04-22 21:38

Hej på Er alla medlemmar!

 

Denna info riktar sig till samtliga, oavsett man ingår i de grupper som är aktiva inomhus i dojon eller tillhör den skaran, som pga Covid-19 tyvärr inte haft chansen att träna som vanligt under våren.

 

-Söndagsgrupperna: Knattegrupp och Nybörjargrupp kör på som tidigare med sina träningar fram till den 30 maj, som sista träningsdag för terminen.

 

-Måndag och Onsdagsgrupperna: Ungdomsgrupp och Avanceradgrupp kör på som tidigare med sina träningar fram till onsdag 2 juni, som sista träningsdag för terminen.

 

-Vi kommer även köra igång utefys (Judofitness) igen. Öppet för samtliga medlemmar som vill träna och hålla sig iform - ute i friska luften.

Som sagt öppet för alla åldrar, även för Er som är födda tidigare än 2002. Då vi tränar utomhus och håller avstånd utan närkontakt.

Utefysen kommer att dra igång med start tisdag, 4:e Maj kl. 19:00-20:00. Kläder efter väder.

Vi träffas vid basketkorgen bredvid gräsytan bakom Stenungsund Arena. 

Ja, ni läste rätt - tisdag! Vi kör tisdagar tillsvidare så länge vi är utomhus, men OM och NÄR vi kan/får köra inomhus till hösten är det torsdagar som gäller igen som vanligt.

Slutdatum ej fastställt ännu, men vi kör till början av juni. Ansvariga: Karin B och Mats B.

 

"Sommarläger" - absolut inget bestämmt ännu. Men det kommer ev. att arrangeras det årliga Sommarlägret på klubben i början av v33. Det ser ut som barnen börjar i skolan HT-21, på torsdagen den 19 augusti v33, i Stenungsund, Tjörn och på Orust. Återkommer med info senare.

 

Judohälsningar

//Mats Bäfver

Träningsuppdatering - April, VT-2021
2021-04-12 16:35

Hej allesammans!

Som säkerligen ingen missat, så har mängden smittade i Covid-19 ökat lavinartat under våren 2021 i Västra Götaland, vilket innefattar vårt närområde Stenungsund, Tjörn och Orust (även till viss del Kungälv och Uddevalla).  Spridningen är nu större bland de yngre än tidigare. Detta gör att det känns oansvarigt att köra på med judoträningen precis som vanligt. Därför fortsätter vi med vår fysträning inkluderat viss judoteknik, med så lite närkontakt som möjligt i Ungdomsgruppen och Avanceradgruppen på måndagar och onsdagar.

I Knatte och Nybörjargrupp på söndagar kör man på mer i enlighet vad man ifrån Sv. judoförbundet rekomenderar.  Träning som vanligt, men utan newaza (mattarbete) till en början.

Samtidigt är det fortfarande lika viktigt som tidigare med redan gällande restriktioner:

-Max 17 personer per grupp i dojon. (vänta utanför tills gruppen innan gått ut).

-Byt om hemma (omklädningsrum stängda tillsvidare).

-Tvätta och sprita händer.

-Stanna hemma vid minsta symptom (även om någon i fam. är sjuk), mm.

 

Samma regler som innan vad det gäller ålder för tränande. Vilket är födda 2002 eller yngre.

 

"Håll i & Håll ut!"

 

//Huvudtränare Mats B

Träningsuppehåll i påsk!
2021-03-29 20:52

Ingen träning under påsken på klubben. Den fysiska aktiviteten får man sköta på hemmaplan i kombination med godis och äggätande, varvat med armhävningar, situps och upphopp!

Alltså ingen träning för Knatte och Nybörjare söndag 4:e april.

Ingen träning för Ungdomsgrupp och Avanceradgrupp måndag den 5:e april och onsdag den 7:e april.

Glad Påsk!

//Tränarna

Alla måste hjälpa till .....
2021-03-03 12:52

Hej allesammans!

Här kommer kortfattad info om covid-läget.

Vi var på väg åt rätt håll och man lättade på restriktioner.  Så sent som under sista veckan hade vi precis börjat köra lite "vanlig" judo i bla. Ungdomsgruppen. 

Men under rådande utveckling av Covid-19 i framför allt i Västra Götalands län, bör vi nog backa ett steg igen. Nöja oss med våra fyspass och försöka hålla avstånd. För att verkligen respektera och göra så gott vi kan i den jobbiga tid vi lever i. 

Det är ALLAS ansvar att verkligen följa givna restriktioner.

Stanna hemma när du är sjuk. Tvätta händerna ofta. Hosta och nys i armvecket. Håll avstånd.

Håll i & Håll ut

/Mats

 

 

Träning på Sportlovet?
2021-02-12 19:21
- Ja, självklart tränar vi på som vanligt. Vi som inte är ute på resa eller åker skidor på annan ort.
Det gäller alltså: Knattegrupp, Nybörjargrupp, Ungdomsgrupp och Avanceradgrupp. 
(Födda 2002 eller senare)
Välkomna!
//Tränarna
Lättade restriktioner för ungdomar i gymnasieåldern, födda -02 och senare.
2021-02-05 19:33

Igår, den 4 februari 2021 kom regeringen ut med information om att organiserade idrottsaktiviteter möjliggörs även för gymnasieungdomar.

Med gårdagens besked utökas detta till att omfatta verksamheter för barn och unga födda 2002 och senare.

Därmed kan vi välkomna dessa ungdomar till "Avanceradgruppen" på måndagar och onsdagar kl. 19:00-20:00.

Dock gäller regler som tidigare.

-Max 17 personer per grupp i dojon. (vänta utanför tills gruppen innan gått ut)

-Byt om hemma (omklädningsrum stängda tillsvidare)

-Tvätta och sprita händer

-Stanna hemma vid minsta symptom (även om någon i fam. är sjuk)

mm.

Vi kör mycket fysträning med så lite fysisk kontakt som möjligt. Alltså varken Tachi-waza eller Ne-waza randori. Detta inblandat med lite teknikträning i solo-form.


Judohälsningar

//Mats Bäfver

Uppdatering träningsstart VT-21
2021-01-25 19:26

Hej på Er!

Då var det dags för en liten uppdatering om träningsläget igen.

Som de flesta redan vet, kom det den 21/1 -2021, nya förändrade riktlinjer och restriktioner som Regeringen i samarbete med Folkhälsomyndigheten uppmanade till. Där man uppmuntrar att barn och ungdomar födda 2005 och eller yngre, får återuppta träning inomhus.

Det har nu tagits beslut i Kommunfullmäktige att Stenungsund Arena och därmed också vår dojo öppnar igen den 25 januari 2021.

Kort sammanfattning inför vårterminen 2021
2021-01-21 18:44

Hej på Er alla medlemmar i Stenungsunds Judoklubb. Hoppas verkligen ni alla har det bra och att ni har kunnat både vila, träna och kurera ev. sjukdom under uppehållet över jul och nyår.

Hade det inte varit för den elaka pandemin Covid-19, så hade vi varit igång och tränat som vanligt igen med samtliga av våra grupper. Nu är så inte fallet, MEN man måste ju ändå försöka vara optimistisk och tro att det ändå börjar ljusna……även om det går väldigt sakta.

 

Vi hade styrelsemöte med klubbens styrelse i tisdags kväll den 19/1, där det självklart diskuterades en hel del om rådande situation och det togs då även en del beslut.

 

- Ett av besluten som togs var att ALLA medlemmar under VT-21 endast kommer att behöva betala sin medlemsavgift på 100 kronor. Träningsavgiften på 600 kronor slopas helt. Fakturering kommer att ske på sedvanligt vis, via mail.

(på den mailadress som du/ni givetvis har lämnat och är ”up to date”).

 

- Ett annat beslut som togs var att vi senare under våren (ca Mars) kommer att erbjuda schemalagd uteträning. Samtidigt kan det också vara så att vi sänder ut kallelse till sporadiska utefys-tillfällen tidigare under våren, då väder och vind så tillåter.

 

- Vi kommer också att emellanåt, lägga ut önskade övningar, ”challenges”, mm. Som gynnar oss som Judoka. Kan vara allt möjligt ifrån fysövningar till teknikövningar, teoretiskt och praktiskt. Detta för att hålla igång både fysiskt och mentalt i ”judotänket” under rådande pandemi.

 

- Under torsdagen den 21/1 kom nya restriktioner ifrån Folkhälsomyndigheten, där man sa att:

Fysisk aktivitet är viktigt för unga och har stor betydelse för folkhälsan. De vanor som unga skapar spelar också en stor roll för deras hälsa över tid, och ska helst inte avbrytas annat än i nödfall. Folkhälsomyndigheten anser därför att barn och unga (födda 2005 och senare) även framöver ska kunna delta i organiserade idrotts- och fritidsaktiviteter både inomhus och utomhus och har begärt att regeringen lättar på sin tidigare rekommendation i det avseendet.

 

I skrivande stund inväntar vi beslut ifrån kommunfullmäktige om att Stenungsund Arena som idrottsplats och vår dojo skall öppna. I så fall, då för de yngre - födda 2005 eller senare.

Vi på klubben återkommer senare med beslut om fortsatt träning för denna kategori.

Om/när det i så fall skulle vara aktuellt med träning för denna grupp igen, gäller självklart tidigare satta regler och restriktioner.

 

Info angående träningsstart kommer att publiceras här på hemsidan inom kort.

 

Dagens ”Challenge”

-Gör 25st armhävningar, 25 situps och 25 knäböj. (Helt ok att köra fler om man orkar)

Blir det för jobbigt att köra alla i ett svep, dela upp dem i omgångar om tex. fem åt gången.

 

Vilken är den bästa träningen?    - Jo, det är den som blir av!  😊  Kämpa på!

 

Judohälsningar

 

/Styrelsen gm Mats Bäfver

Viktigt! - Uppdatera medlemsinformation!
2021-01-20 11:23
Är och har alltid varit viktigt, MEN är nu viktigare än någonsin. Att under rådande pandemi, allas uppgifter stämmer. Då betydligt mer information sköts elektroniskt!

OBS! Mycket viktigt att vi har rätt kontaktuppgifter till alla Er medlemmar, då det är via vår hemsida och mail som vi informerar om olika händelser samt även hanterar fakturering av medlemsavgifter.

Tror du vi saknar uppgifter om dig eller ett barn, fyll i uppgifter nedan så vi kan komplettera vårt medlemsregister:  
E-postadress samt mobilnummer är extra viktigt.

Har du/ni bytt mobilnummer eller e-postadress?  Gå genast in på bif. länk och uppdatera! :-)

Är du målsman till ett barn i klubben och vill att det är ditt mobilnummer eller e-postadress som utskicken görs till, fyll då i din e-post adress och/eller mobilnummer i rätt ruta på vänstra kolumnen. 

För att uppdatera information, klicka på:

Judohälsningar
//Styrelsen gm Mats Bäfver, Stenungsunds Judoklubb
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Sponsorer
Länkar
Länkar